Koeltechniek

Koeltechniek

K.T.I. van Dam bied koeltechniek aan in de breedste zin van het woord. Van de airco in uw slaapkamer tot aan de volledige inrichting van uw koelhuis of bedrijfspand.

Ons bedrijf heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in koeltechniek voor de fruitteelt. De reden hiervoor is dat Cothen midden tussen de kersen, appel en peren boomgaarden ligt en dat veel fruittelers hun producten gekoeld moeten bewaren.
Iedere fruitsoort heeft zijn eigen optimale bewaareigenschappen en hier moeten de temperatuur, luchtvochtigheid, het zuurstof- en CO2 gehalte op aangepast worden. Om dit allemaal goed in te stellen en zo een optimale omgeving te creëren voor het fruit, leveren wij de automatisering inclusief ULO techniek (Ultra Low Oxygen). Klik hier om enkele van onze projecten te bekijken.

We verzorgen de koeltechniek niet alleen voor fruittelers maar ook voor diverse grote distributiecentra, horecagelegenheden en voedselverwerkingsbedrijven. Daarnaast doen we dit ook voor de slager en bakker om de hoek. Elke situatie is anders, we informeren u daarom graag over de mogelijkheden.

Duurzaam?

K.T.I. van Dam gebruikt zoveel mogelijk natuurlijke koudemiddelen. Deze toepassing van natuurlijke koudemiddelen heeft een aantal grote voordelen. De gassen zijn namelijk niet schadelijk voor het milieu hierdoor komen de verplichte milieucontroles te vervallen die bij F-gassen wel van toepassing zijn. Daarnaast kan er met natuurlijke koudemiddelen een hoog systeem rendement behaald worden (COP). Dit is aantrekkelijk op meerdere vlakken. De volledige montage en installatie valt vaak binnen de Energie Investerings Aftrek (EIA) en dat is goed nieuws voor het milieu en uw portemonnee.