Koeltechniek

Koelen…

Appels, peren, bramen, bessen en kersen. Elke fruitsoort heeft zijn eigen optimale bewaareigenschappen. De luchtvochtigheid, het zuurstof- en CO2 gehalte luisteren bij fruitopslag erg nauw. K.T.I. heeft jarenlange ervaring in koeltechnische toepassingen waaronder uiteraard de ULO bewaring.

Alle onderdelen zijn belangrijk. Met gecertificeerde isolatiepanelen wordt er eerst een beheersbare omgeving gecreëerd. Vervolgens wordt de koeling nauwkeurig en met zorg afgesteld.

Naast fruitteelt is de lijst van koeltoepassingen lang: campingwinkels, restaurants, de slager of de bakker om de hoek. Elke situatie is anders. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

& Vriezen

Speciaal voor slagerijen en vleesverwerkingsbedrijven installeren wij vriescellen. Uiteraard voldoen deze aan alle wettelijke voorschriften. Hygiënisch en een schone werkomgeving: dat is belangrijk!

Duurzaam?

Sinds 2013 gebruiken wij ook natuurlijke koudemiddelen. Deze ‘ambachtelijke koelingstechniek‘ heeft een aantal grote voordelen. De gassen zijn niet giftig. Daaruit volgt dat de F-gassen regelgeving niet van toepassing is. Hierdoor komt de verplichte vierjaarlijkse onderhoudsinspectie te vervallen. Bovendien valt de volledige montage en installatie binnen de Energie Investerings Aftrek (EIA). Dat is goed nieuws voor het milieu en uw portemonnee.

Maak een afspraak of vraag een
vrijblijvende offerte aan